بهترین دفتر برنامه ریزی کنکور

بدون شک ضروری ترین آیتم برای موفقیت تو کنکور قبل از هر منبع تستی و کتاب کمک درسی و فیلم و … انتخاب بهترین دفتر برنامه ریزی کنکور مناسب سلیقه و ذوق شما هست.

اگه از هر رتبه برتر کنکوری این سوالو بپرسیم که عامل موفقیتت چی بوده؟ قطعا جواب مشترک همشون داشتن و استفاده کردن از دفتر برنامه ریزی کنکوره. دلیلشم واضحه، تو هر کاری که برای کنکورت میکنی، باااااید ثبت شه و با رصد فعالیتای روزانه، هفتگی و ماهانه میتونی متوجه بشی که کجای کارت اشتباهه و با حل این مشکلات حسابی پیشرفت کنی.

پس در اینکه چقدر دفتر برنامه ریزی کنکور برای موفقیت شما واجبه شکی نمی مونه. اماااا اینجام تعدد انتخاب داریم و برای این که بتونی بهترین انتخاب رو برای خرید دفتر برنامه ریزی کنکور داشته باشی، سنجاب بوک اینجاست تا راهنماییت کنه.

توضیحات کلی انواع دفتر برنامه ریزی کنکور و تحصیلی

دفتر برنامه ریزی به روش قلم چی، همراه من دفتر برنامه ریزی هفتگی کنکور مهروماه، روبیک کنکور گاج، پلنر تحصیلی تایگر پلنر و برنامه ریزی با دوربین مدار بسته بهترین کتاب های برنامه ریزی تحصیلی و کنکور منتخب سنجاب بوک هستن. حالا بریم سراغ مقایسه این دفتر ها و پلنر ها با هم دیگه تا متوجه بشید کدومش برای شما مناسب تره.

راهنما مطالعه بهترین دفتر برنامه ریزی تحصیلی :

دفتر برنامه ریزی به روش قلم چی

از معروف ترین و پر فروش ترین دفتر شروع می کنیم. دفتر برنامه ریزی به روش قلم چی. همون کتاب آبی معروف که از ۱۰ سال گذشته بدون کوچکترین تغییری، حتی بدون تغییر جلدش داره تجدید چاپ میشه.

بنیانگذار این کار هم تو کنکور ایران خود آقای قلمچی بودن. پس جای تعجب نیست که دفترشونم معروف ترین دفتر توی بازار باشه. البته یکی از مهم ترین علتای تعدد چاپش اینه که هر کسی که آزمون قلمچی رو ثبت نام می کنه یه دفتر قلمچی هم به حسابش می زنن.

بگذریم، به هر حال هم معروفه هم پر فروش. بریم سراغ جزئیات.

جزئیات دفتر برنامه ریزی قلمچی

تو دفتر قلم چی  هر هفته یه جدول برای پیش‌ بینی زمان مطالعه و ثبت تایمای مطالعاتی طراحی شده. قسمت دیگه ی این کتاب شامل یه جدول شطرنجی برای یادداشت ساعتای کلی مطالعه درسای عمومی و اختصاصی و تعداد تسته.  سه تا نمودار دایره ‌ای هم زیر جدول اصلی وجود دارن که به صورت نموداری میتونی عملکردتو بسنجی.

 یه سری جدولای دیگه مربوط به تصمیم‌ گیری‌ های کوتاه مدت و بلند مدت هم تو دفتر وجود داره که برای سه بازه از روز طراحی شدن. دو تا بخش دیگه ی این کتاب برای یادداشت نکات مثبت و همچنین نکات منفی تو طول هفته تعیین شده که از نظر عملی زیاد به درد نمی خورن.

ویژگی های مثبت

از ویژگیای مثبت هر دفتر برنامه ریزی ارائه ی یه سری نکات مشاوره ای هس که تو بازه های مختلف ماراتن کنکور به درد داوطلب بخوره و بتونه ازشون استفاده کنه. بازه هایی مثل شروع سال تحصیلی، بازه های جمع بندی دی ماه و عید، بازه ی انتخاب رشته و … . دفتر قلمچی هم این نکته رو رعایت کرده و توضیحات نسبتا کاملی برای دانش آموزا و داوطلبا ارائه داده.

همچنین جمله های انگیزشی هم تو گوشه و کنار کتاب پیدا می شن و انصافا از حق نگذریم جمله های جالبین.

ویژگی های منفی

از نقاط ضعف و مشکلات این دفتر میشه به طراحی ضعیف و گرافیک نه چندان جذابش اشاره کرد که با چاپ سیاه و سفید همراه شده. البته تو بعضی نسخه ها چاپ دو رنگ هم داشته ولی طراحیش فرقی نکرده.

با همه ی توضیحاتی که گفته شد، دفتر قلم چی یه نقطه ضعف بزرگ داره و اونم اینه که این دفتر در واقع دفتر گزارش کار محسوب میشه. دفتر برنامه ریزی به روش قلم چی متاسفانه جدول برنامه ریزی برای نوشتن باکسای مطالعه رو نداره و دانش آموز باید مباحثی که تو طول روز مطالعه کرده رو بعد از مطالعه تو این دفتر ثبت کنه.

به طور خلاصه یعنی از این دفتر باید صرفا به عنوان دفتر نوشتن گزارش کار استفاده کنی و برنامه ای که قراره تو طول روز باهاش پیش بری رو باید تو یه جای دیگه بنویسی. در واقع بهتر بود اسم این دفترو میذاشتن: دفتر گزارش کار قلمچی!

در نهایت!

یه دفتر کاربردی علی الخصوص برای دانش آموزای کنکوری که بتونن روند مطالعیتیشون رو بصورت روزانه، هفتگی و ماهانه ثبت کنن. ولی برای دانش آموزای پایه گزینه های بهتر از این کتاب هم وجود داره.

همراه من دفتر برنامه ریزی هفتگی کنکور مهروماه

جزئیات دفتر مهروماه

مهروماه هم از اون دسته انتشاراتیایی هست که بیکار ننشسته و با توجه به تقاضای بازار و اهمیت موضوع، اقدام به چاپ دفتر برنامه ریزی کرده.

خلاقانه ترین دفتر برنامه ریزی بازار شاید همین « همراه من دفتر برنامه ریزی هفتگی کنکور مهروماه» باشه. خلاقیت مهروماه برمیگرده به نحوه ی ثبت تایمای مطالعاتی. شاید انتظار داری که دوباره با یه جدول برا ثبت و ضبط زمان های مطالعت مواجه بشی ولی مهروماه اینطوری نیست.

باید با تایم لاین نشون بدی که تو طول روز چیکار کردی. این کار نسبت به جدول یه مزیت مهم داره. تو تایم لاین ریز ترین جزئیات اعم از تایمای استراحت و حتی اتفاقای غیرمترقبه ای که ممکنه بیفته و باعث بشه درس نخونی هم میتونه ثبت بشه.

زیر این تایم لاینا برا هر روز هفته یه کادر در نظر گرفته شده که میتونی جمع بندی کل اون روز رو توش انجام بدی.

ویژگی های مثبت

نکته ی جالب کتاب مقالات آموزشیشه. هر هفته یه مقاله با موضوعات مختلف از نحوه برنامه ریزی گرفته تا روش مطالعه دروس و حتی راهنمایی انتخاب رشته داره. بدیهیه که مطالب آموزشی این مقالات عمومیه و باید شخصی سازیشون کنی.

کتاب همراه من مهروماه برای تایمای خاص مثل تابستون، دوران جمع ‌بندی، امتحانات و روزای قبل کنکور هم توصیه‌ ها و برنامه ‌های خاص خودش رو داره که می تونه تو روند مطالعاتیت تاثیر مثبت داشته باشه البته بازم تکرار می کنیم با انجام یه سری شخصی سازیا.

یه کار جدید دیگه که انجام دادن، به جای جمله های انگیزشی از داستانک های انگیزشی و البته پند آموز استفاده کردن که جذابیت کتاب رو بیشتر می کنه.

راجع به گرافیک کتاب باید بهت بگیم که جذاب تر از دفتر برنامه ریزی قلمچی طراحی شده و کیفیت چاپ بالاییم داره و اتفاقا سیمی هم هست ولی دو رنگ بودن چاپ کتاب رو جذابیتش تاثیر داره.

این دفتر مناسب کیاس؟

این کتاب رو شدیدا برای کسایی پیشنهاد میکنیم که اهمال کاریشون زیاده یا به اصطلاح خودمونی تنبلی میکنن و هی میگن از شنبه شروع کنیم و از این جور داستانا. یا برای دانش آموزایی که تو طول روز تایم پِرتشون زیاده و نمیدونن که چرا اینقدر دارن وقت تلف میکنن.

ثبت فعالیت ها به صورت تایم لاین این مزیتا رو داره و چون لاین روزای یه هفته زیر هم قرار گرفته میتونی مقایسه هم بین روزای هفته داشته باشی.

خلاصه که اگه می خوای از همون سالای دهم یازدهم راه و روش درس خوندنو یاد بگیری و عادتای درست مطالعاتی تو خودت ایجاد کنی، این دفتر مخصوص خودته.

روبیک کنکور گاج

لقب جذابترین دفتر برنامه ریزی بدون شک میرسه میرسه به روبیک کنکور گاج . یه دفتر تمام رنگی با طراحی زیبا. ویژگی بارزی که این دفتر داره، آیتمای اضافه بر سازمانشه.

جزئیات دفتر برنامه ریزی گاج

دفتر برنامه ریزی روبیک گاج با صفحه ای به اسم «صفحه ی آرزوها» شروع میشه که بیشتر روی موضوع تصویرسازی و تجسم موفقیت تاکید داره.

بخش بعدی اسمش «یادم بماند» هست. تو این بخش اهداف بلند مدتت رو بصورت ماهانه مشخص میکنی و مینویسی.

«ایستگاه مشاوره» و «تکنیک» از بخشای جانبی دیگه ی این دفتر برنامه ریزی هستن که تو بازه های مختلف سال دانش آموز رو راهنمایی میکنن. بخشی که تو کتابای قبلی هم با اسمای مختلف وجود داشت.

اصل ماجرا همون جدول ثبت فعالیتای درسیه. جدولی که این دفتر داره، دقیق تر و اصولی تره. مبحث، تعداد تست و زمانی که برا هر درس میذاری رو باید مشخص کنی و برای هر کدوم از این آیتما باکس مخصوص به خودشونو داره.

بخش بعدی، جدول پیش بینی هفته هس. برنامه ی هفتگیتو اینجا باید بنویسی.

تکنیک ها و ایستگاه های مشاوره ای این کتاب واقعا کاربردی و عملیاتین. صرفا توصیه ی عامیانه نیست که نتونی عملیش کنی و تا جای ممکن هم سعی کردن از روانشناسی زرد استفاده نکنن.

ایستگاه های مشاوره ای

ایستگاهای مشاوره ای کتاب شامل این موضوعاته: ویژگی‌ های برنامه ساعتی موفق، برنامه حجمی – زمانی، تکنیک برنامه‌ ریزی پومودورو، مراحل مطالعه، روش مطالعه دروس، خلاصه ‌نویسی، تکنیک زمان بلوکه شده، آشنایی با دروس، برنامه‌ریزی در ایام امتحانات، مرورهای متوالی با فاصله، تست تسلط و سنجشی، راه‌کارهای افزایش تمرکز، تحلیل آزمون، تغذیه درست، مدیریت زمان، تکنیک تصمیم ‌گیری هوشمندانه، خواب و استراحت، تکنیک افزایش اعتماد به‌نفس، تندخوانی، بی‌دقتی، انتخاب رشته و… .

ویژگی های مثبت

روبیک گاج کلا جدول و جزئیاتش زیاده که بهت کمک میکنه تا همه ی کارایی که تو طول روز انجام میدی رو توی این دفتر ثبت کنی. ممکنه اولش استفاده از این دفتر کمی برات سخت و حتی بغرنج به نظر برسه ولی قول میدیم حتما بعد یه مدت که ازش استفاده کردی، عادت میکنی و از دفتر لذت میبری.

برای اینکه زیاد به مشکل برنخوری باید به آموزشایی که تو صفحات اول این دفتر قرارداده شده توجه کنی و حتما روش استفاده از دفتر که توسط مولفین توضیح داده شده رو با دقت بخونی.

روبیک برای همه رشته‌های تحصیلی و همه مقاطع  مناسبه و در مقایسه با دفتر برنامه ریزی قلمچی قطعا گزینه ی بهتریه.

بقیه ی دفتر برنامه ریزی های تحصیلی

علاوه بر انتشارات معروف و صاحب نام کنکور، یه سری از گروه های مشاوره ای هم دفتر برنامه ریزیای مخصوص به خودشون رو تولید کردن که اغلبشون کپی کاری از دفترای معروف بوده. اما بودن یه تعداد دفترایی که خلاقیت و نوآوری توشون دیده میشه که دو نمونه از اونا رو اینجا برات اسم میبریم.

«پلنر تحصیلی تایگر پلنر» و «برنامه ریزی با دوربین مدار بسته» دو دفتر برتر در بین دفتر برنامه ریزیای گروه های مشاوره هستن.

حرف آخر

اگه دانش آموز دهم یازدهمی هستی و دست و دلت به درس نمیره یا تو مسائل مربوط به درس خوندن اعم از روش مطالعه و … مشکل داری حتما دفتر برنامه ریزی مهروماه (همراه من) رو تهیه کن.

اما اگه داوطلب کنکوری یا دانش آموز دوازدهمی روبیک گاج بهترین گزینس برات. تو رتبه ی بعدی دفتر قلمچی قرار داره.

نظرت رو در مورد این مقاله بهمون بگو:)

اشتراک گذاری :