چگونه ریاضی را بیست شویم؟

چگونه در درس ریاضی نمره ۲۰ بگیریم؟

درس ریاضی همیشه جزء درس‌ های به ظاهر سخت توی مدرسه بوده اما ریاضی واقعاً سخت نیست! چرا؟ چون هیچ موقع به ما یاد ندادن که ریاضی رو چجوری باید بخونیم و چگونه ریاضی رو بیست بشیم. همیشه چندتا فرمول رو نوشتن پای تابلو و چند تا نمودار هم کنارش کشیدن و بعد موقع امتحان ریاضی چندین سوال عجیب و غریب رو گذاشتن جلومون و انتظار داشتن اونها رو حل کنیم!! روش مطالعه ریاضی  و  گرفتن نمره بیست در هر پایه و هر مبحثی متفاوته، اما نکاتی وجود داره که اگر شما از آن ها مطلع باشید و در طول تحصیل ازشون استفاده کنید به راحتی می تونید توی درس ریاضی موفق و قوی ظاهر بشید.

حالا سوال اینجاست که “چگونه امتحان ریاضی را ۲۰ بگیریم؟ یا چگونه در درس ریاضی موفق شویم؟”، آیا برای خوندن ریاضی روش علمی و معتبری وجود داره؟ بهترین روش مطالعه ریاضی چیست؟

در ادامه به تمامی این سوال ها از جمله روش خواندن ریاضی برای امتحان نهایی پاسخ میدیم اما بهتره قبل از پاسخ دادن به این سوال ها در ابتدا با فضای کلی درس ریاضی در کتاب‌ های دبیرستانی از پایه دهم ریاضی تا دوازدهم آشنا بشید. بعد از اون روش مطالعه ریاضی رو برای کسب نمره بیست توی امتحانات مدرسه و همچنین گرفتن نمره ۲۰ ریاضی امتحانات نهایی رو بهتون معرفی می کنیم.

۵ مرحله ساده اما کاربردی برای گرفتن نمره بیست ریاضی

استفاده از روش مطالعه ریاضی صحیح، اولین و مهم‌ترین گام در مسیر پر پیچ‌و‌خم یادگیری ریاضی است. اگر این ۵ مرحله پیشنهادی ما برای یادگیری و تسلط بر درس ریاضی و کسب نمره‌ی ۲۰ به ترتیب طی کنید حتما در آمون ریاضی موفق خواهید شد:

مرحه اول: سعی کنید ریاضی را سر کلاس یاد بگیرید.

مرحله  دوم: همان روز درس داده شده را مرور کرده و تمرینات معلم را حل کنید.

مرحله سوم: اشکالات خود را یادداشت کنید و از معلم مدرسه یا مدرس کلاس ریاضی خود بپرسید.

مرحله چهارم: بعد از رفع اشکالات از همان مباحثی که مشکل داشتید، با استفاده از بهترین کتاب های آموزشی ریاضی تمرین‌های زیادی حل کنید.

مرحله  پنجم: بعد از آموزش مبحث جدید توسط معلم، تمرین کردن مطالب قبلی را فراموش نکنید و هربار که می‌خواهید به مطالعه ریاضی بپردازید حداقل ۲ تمرین از مباحث قبل هم حل کنید.

حتما بخونید

چگونه هندسه کنکور را بخوانیم؟

چگونه هندسه کنکور را بخوانیم؟

حالا سوال اینجاست! چطور ریاضی رو بخونیم تا نمره‌ی بیست بگیریم؟

همونطور که میدونین اولین قدم برای کسب نمره‌ی بیست انتخاب هوشمندانه‌ی یه کتاب جامع و کامله.

از کتاب‌ های خوب بازار میشه به سری کتاب‌های آموزش شگفت انگیز خیلی سبز، ماجراهای منو درسام خیلی سبز، کتاب‌کار مهروماه، فاز نهایی مهروماه و… اشاره کرد.

حالا از بین این کتاب‌ها کدوم رو انتخاب کنم؟

اینجاست که تیم تحلیل محتوای سنجاب به کمکتون میاد! شما میتونین با مشاهده تحلیل این کتاب‌ ها و مقایسه‌ی این کتاب‌ ها باهم توی سایت سنجاب بهترین و مناسب‌ترین منبع رو برای خودتون انتخاب کنین.

خب حالا که بهترین منبع رو انتخاب کردیم چطور اون رو مطالعه کنیم؟

بهترین کار اینه که ابتدا درسنامه‌ی هر فصل رو بطور کامل و موشکافانه بخونین، تمام منابعی که در بالا آوردیم درسنامه‌های کامل و جامعی دارن، بیشتر کتاب‌های بازار توی قسمت درسنامه تمرین‌ها و تست‌هایی برای تمرین دارن که بعد خوندن درسنامه‌ی هر بخش بهتره که اون تست‌ها و تمرین‌ها رو حل کنین، توی این مرحله میتونین از درسنامه برای حل سوالات کمک بگیرین. الان دیگه آماده هستین که به سراغ تست‌ها و تمرین‌های تکمیلی انتهای هر فصل یا بخش برین و اونها رو حل کنین اما توی این مرحله اصلاً نباید از درسنامه کمک بگیرین.

اما کار اینجا تموم نمیشه!

اینجا دو حالت بوجود میاد، یا حل سوال رو بلدین یا اینکه حل سوال رو بلد نیستین. اگه حل سوال رو بلد بودین بهتره که بیایین و حل خودتون رو با حل نویسنده توی پاسخنامه مقایسه کنین، شاید راه حل یا نکته‌ی جدیدی یاد گرفتین. اگه حل سوال رو بلد نبودین اول از همه از درسنامه کمک بگیرین اگه تونستین سوال رو حل کنین، نکته‌ی اون سوال رو برای خودتون یادداشت کنین و بعد هم حل پاسخنامه رو ببینین اگه بعد از دیدن درسنامه بازهم نتونستین سوال رو حل کنین باید پاسخنامه رو ببینین و بعد اگه حل سوال رو متوجه شدین نکته اون سوال رو برای خودتون یادداشت کنین و اون سوال رو هم علامت دار کنین تا توی زمان مرور اون سوال رو با دقت بیشتری بررسی مجدد کنین.

حالا اگه بازهم حل سوال رو متوجه نشدیم چی؟

اون موقع باید اون سوال رو یادداشت کنین و از معلم یا دوستان خودتون اون سوال رو بپرسین!

اما بازهم اینجا پایان کار نیست!!

حالا باید سوالات امتحانات سال‌ های گذشته رو از خودتون امتحان بگیرین، این سوال‌ ها رو از توی اینترنت میتونین دانلود کنین یا اینکه از سری کتاب‌ های گلبرگ گل واژه کمک بگیرین.

با این توضیحات، دیگه از الان میتونین خودتون رو برای کسب نمره‌ی ۲۰  در درس ریاضی آماده کنین!

راستی از سری کتاب‌های جیبی خیلی سبز یا لقمه مهروماه میتونین بجای نوشتن خلاصه‌ی مطالب و فرمول‌های این درس استفاده کنین چون این سری کتاب‌ها با حجم کم همه‌ی مطالب کتاب درسی رو برای گرفتن نمره‌ی ۲۰ خلاصه کردن.


حتما بخونید

چگونه خطای محاسباتی را در کنکور کمتر کنیم؟

چگونه خطای محاسباتی را در کنکور کمتر کنیم؟

مباحث ریاضی پایه‌ی دهم (مشترک رشته‌های ریاضی‌ فیزیک و تجربی)

فصل‌های این کتاب شامل

فصل۱: مجموعه‌ها

فصل۲: مثلثات

فصل۳: توان‌های گویا و عبارات جبری

فصل۴: معادله‌ها و نامعادله‌ها

فصل۵: تابع

فصل۶: شمارش بدون شمردن

فصل۷: احتمال

نحوه خواندن فصل های ریاضی پایه دهم

با توجه به فصل هایی که در جدول بالا گفته شد توجه به این نکته خیلی ضروریه که فصل‌ های ۱ و ۲ و ۳ و ۶ هیچ پیش نیاز خاصی ندارن!!!

یعنی بدون هیچ پیش نیاز خاصی میتونین این فصل‌ ها رو بخونین و به سوالای این فصل‌ ها جواب بدین. ولی برای خوندن بقیه‌ی فصل‌ ها باید بعضی فصل‌ های دیگه رو هم بلد باشین.

مثلاً برای فصل چهارم باید مثلثات بلد باشین تا بتونین سوالای ترکیبی که از این دو فصل میاد رو جواب بدین.

برای فصل پنجم باید روی مطالب فصل‌ های دوم و چهارم مسلط باشین.

و برای فصل هفتم هم باید روی فصل ششم مسلط باشین.

با یه بررسی ساده واضحه که فصل‌های۱و۲و۳و۶ بارم زیادی از امتحان رو به خودشون اختصاص نمیدن، پس برای رسیدن به نمره‌ی ۲۰در ریاضی باید به سه فصل باقی مونده هم کاملاً مسلط باشین تا بتونین نمره‌ی ۲۰ رو کسب کنین.

چگونه در کمترین زمان ریاضی دهم را بخوانیم؟

برای اینکه توی کمترین زمان بهترین عملکرد رو داشته باشین و بتونین خیلی راحت‌تر به نمره‌ی ۲۰ برسین باید فصل‌ های هر کتاب رو به صورتی بخونین که ابتدا فصل‌ های مهم و زود بازده و بعد فصل‌ های کم اهمیت تر رو بخونین. اما باید به دو نکته توجه کنین اول اینکه اون فصل‌ ها پیشنیاز خاصی نداشته باشن و دوم اینکه بارم اون فصل‌ ها توی امتحان زیاد باشه. با توجه به بارم فصل‌ها رو اولویت بندی می کنیم:

برای کتاب ریاضی۱ به ترتیب فصل‌های ۶، ۷، ۲، ۴، ۵، ۳، ۱ رو باید بخونین تا بهترین نتیجه رو بگیرین.


فصل های پایه‌ یازدهم رشته ریاضی‌ فیزیک شامل :

فصل۱: جبر و معادله

فصل۲: تابع

فصل۳: توابع نمایی و لگاریتمی

فصل۴: مثلثات

فصل۵: حد و پیوستگی

بجز فصل ۳ که تقریباً هیچ ارتباطی با بقیه‌ی فصل‌ها نداره، چهار فصل دیگه کاملاً به هم وابسته هستن و باید به ترتیب خونده بشن.

پس بهتره که در امتحان درس حسابان۱ به ترتیب فصل‌های ۱، ۲، ۴، ۵، ۳ رو بخونین و با تنظیم وقت و زمان، گامی رو به جلو برای کسب نمره ۲۰ بردارین.


ریاضی رشته تجربی

فصل۱: هندسه تحلیلی و جبر

فصل۲: هندسه

فصل۳: تابع

فصل۴: مثلثات

فصل۵: تابع نمایی و لگاریتمی

فصل۶: حد و پیوستگی

فصل۷: آمار و احتمال

به جز درس اول از فصل ۱ و فصل‌ های ۲و ۵و ۷، بقیه‌ی فصل‌ ها به هم مرتبط هستن و باید به ترتیب خونده بشن. با توجه به بارم بندی درس ریاضی۲ ترتیب مطالعه فصل‌ ها باید به شکل زیر باشه:

فصل۵ و ۷، درس۲و۳ از فصل۱، ۳، ۴، ۶ و درس۱ از فصل۱و ۲.


پایه‌ی دوازدهم رشته ریاضی‌ فیزیک:

فصل۱: تابع

فصل۲: مثلثات

فصل۳: حدهای نامتناهی_حد در بی‌نهایت

فصل۴: مشتق

فصل۵: کاربردهای مشتق

فصل‌های کتاب حسابان۲ کاملاً به هم وابسته هستن و همه‌ی این فصل‌ ها باید به ترتیب خونده بشن تا نتیجه‌ی درست و دلخواهی رو کسب کنین. البته بهتره که روی فصل‌ های ۳ تا ۶ توجه کافی داشته باشین چون بارم بیشتری دارن و اینکه جزء فصل‌ های مهم و تست خیز توی کنکور سراسری محسوب میشن.


ریاضی رشته تجربی

فصل۱: تابع

فصل۲: مثلثات

فصل۳: حد بی‌نهایت و حد در بی‌نهایت

فصل۴: مشتق

فصل۵: کاربرد مشتق

فصل۶: هندسه

فصل۷: احتمال

برای خوندن فصل‌های ۶ و ۷  از کتاب ریاضی۳ تنها به فصل‌ های هندسه تحلیلی و احتمال پایه‌ی یازدهم نیاز هست و بدون توجه به فصل‌ های ۱تا ۵ میتونن خونده بشن.

فصل‌های ۱تا ۵ هم باید به ترتیب خونده بشن چون هر فصل پیش نیاز فصل‌ های بعدی هم هست.


اشتراک گذاری :