چگونه شیمی را بخوانیم ؟ ( بهترین نحوه مطالعه شیمی )

چگونه شیمی بخوانیم؟ بهترین روش مطالعه شیمی کنکور چیست؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ کامل برای این سوال ها هستین تا پایان این مطلب با کتابفروشی سنجاب همراه باشید. همونطور که می دونید شیمی یکی از دروس اختصاصی به شدت مهم در رشته های ریاضی و تجربی با ضریب ۳ هستش.

💡 تعداد سوالات شیمی در کنکور ۳۵ تاست و شما برای پاسخگویی به این سوالات فقط ۳۵ دقیقه وقت دارین. یعنی برای هر سوال به طور میانگین ۶۰ ثانیه.

پس باید روش اصولی و درستی رو در نحوه مطالعه شیمی کنکور در پیش بگیرین. برای موفقیت و کسب نتیجه عالی در کنکور لازمه که درصد خوبی رو در شیمی کسب کنین که بدون شک نیازمند آشنایی با روش خوندن و تست زنی در شیمی کنکور هست.

 ما در این مطلب روش مفهومی مطالعه و نحوه تست زنی درس شیمی کنکور رو بهتون آموزش میدیم. همچنین بودجه بندی و اهمیت هر مبحث رو در این درس بیان می کنیم تا با استراتژی و برنامه ریزی درست برای کسب درصد عالی در شیمی کنکور آماده باشین.


مباحث شیمی کنکور در یک نگاه

سوالات شیمی کنکور به سه گروه اصلی :

۱. حفظیات

۲. مباحث  مفهومی 

۳. مباحث محاسباتی و مسائل شیمی تقسیم میشه.

خبر خوب اینکه پاسخگویی به سوالات حفظیات شیمی آنچنان سخت نیست و با تکرار مطالب به طور پیوسته می تونید به راحتی از پس سوال های حفظیات شیمی کنکور بربیاید. و یا استفاده از کتاب های مختص حفظیات شیمی مثل :

📘 حفظیات شیمی کنکور مینی میکرو طلایی گاج

📙 حفظیات شیمی لقمه طلایی مهروماه

📗 جیبی حفظیات شیمی کنکور خیلی سبز

📒 دور دنیا در نیم ساعت مفاهیم و حفظیات شیمی کنکور گاج

مباحثی مثل شیمی سبز یا خواص هر گروه عاملی جزو مطالب حفظی به شمار میان. مباحثی مثل قوانین ترمودینامیک یا اصل آفبا مفهومی هستن و قسمت های استوکیومتری یا اسید و باز محاسباتی محسوب میشن.


بودجه بندی سوالات شیمی کنکور

بودجه بندی درس شیمی در رشته تجربی و ریاضی با هم تفاوتی نداره و یکسانه.

شیمی دهم:

فصل اول و دوم: هرکدوم ۳ سوال  فصل سوم: ۲ سوال

شیمی یازدهم:

فصل اول و دوم: هر کدوم ۴ سوال فصل سوم : ۶ سوال

شیمی دوازدهم :

فصل اول :۳ سوال  فصل دوم و سوم : هر کدوم ۴ سوال

فصل چهارم : ۲ سوال

ضمناً این بودجه بندی به طور میانگین محاسبه شده و در کنکور هر سال تغییرات جزئی در حد یک الی دو تست در تعداد سوالات چند فصل بوجود میاد .


روش مطالعه

مطالعه شیمی به سه بخش یادگیری ، تست زنی و تکرار تقسیم میشه.


نحوه یادگیری و مطالعه شیمی کنکور

در یادگیری شما مطالب رو به طور کامل و عمیق یاد میگیرین. خود یادگیری هم شامل چند بخش میشه:

پیش خوانی 

قبل از حضور در کلاس درس یه نیم نگاهی کوتاهی به مطالب کتاب درسی بندازین.  برای پیش خوانی مطالب کافیه  تیترها رو مطالعه کنین و یک دور متن کتاب رو سطحی بخونین. با این روش با مفهوم هر درس آشنا میشین.

حضور در کلاس

در کلاس با تمام تمرکز به معلم گوش کنین و سعی کنین که هیچ لحظه ای رو در کلاس از دست ندین. معمولا با گوش دادن به صحبت های معلم، شما هیچ اشکال و ابهامی در مطالب ندارین. سعی کنین در کلاس درس حضور فعالی داشته باشین. اگه معلم از شما خواست تمرینی رو حل کنین سعی کنین با دقت زیاد حتما اون رو حل کنین. یادداشت برداری از سخنان معلم رو هم  فراموش نکنین.

مرور روزانه

بعد از مدرسه سعی کنین یک نگاهی به جزوه ی مدرسه و یادداشت هاتون بندازین. مرور درس شیمی  باعث میشه بتونید مسائل رو در ذهن خودتون طبقه بندی کنین و وقتی که به سراغ مطالعه ی اون‌‌ مبحث میرین، بهتر متوجه مطالب و روش های حل سوالات بشین.

مطالعه ی کتاب

همون طور  که اشاره کردیم مطالب شیمی به سه دسته ی حفظیات، مفهومی و مسائل عددی دسته بندی میشن و مطالب حفظی و مفهومی ارتباط نزدیکی با همدیگه ‌دارن . بنابراین به هیچ وجه از اهمیت مطالب حفظی غافل نشین. اگه مطالب حفظی و مفهومی رو به خوبی یاد بگیرین نزدیک نصف سوالات شیمی رو میتونین پاسخ بدین‌.

اولین گام برای مطالعه ی شیمی پس از تدریس معلم و مرور مطالبی که در کلاس گفته میشه، مطالعه ی دقیق کتاب درسی و جزوه ی مدرسه هست. کتاب درسی رو با دقت مطالعه کنین و زیر کلمات مهم و کلیدی اون خط بکشین. سپس درسنامه ی منابع کمک آموزشی برین. کتاب های مبتکران و خیلی سبز درسنامه های واقعاً کامل و کافی دارن. اگه توی درس شیمی خیلی ضعف دارین و میخواین که درسنامه های خیلی مفصلی رو مطالعه کنین کتاب آموزش شگفت انگیز خیلی سبز میتونه انتخاب مناسبی برای شما باشه.

در مورد مطالب مفهومی و مسائل عددی نیز باید پس از خوندن کتاب و جزوه، تمرین های کتاب درسی و سپس کتاب کمک آموزشی رو حل کنین. اگه میخواین که منبع جداگونه ای برای مفاهیم و مسائل عددی داشته باشین، کتاب مینی میکرو طلایی مفاهیم و مسائل عددی خیلی سبز میتونه منابع مناسبی برای شما باشه.


تست زنی شیمی کنکور

بعد از مطالعه و یادگیری مطالب حالا نوبت تست زنیه. تست زنی یکی از اصلی ترین مراحل بخش های مطالعه ی شیمی و یادگیری اونه و باید به شکل درست و پیوسته انجام بشه. در مرحله ی اول و بعد از ‌مطالعه درسنامه و جزوه باید از تست آموزشی استفاده کنین. برای این کار می تونین تعدادی تست ( ۳۰ الی ۶۰ تست) در نظر بگیرین و اونها رو حل کنین. در این مرحله نیازی نیست که زمان بگیرین چون هدف از این تست های آموزشی صرفاً یادگیری هستش. ضمناً این سوالات آموزشی رو  باید به صورت دونه به دونه بزنین و تحلیل کنین. کتاب های خیلی سبز و مبتکران تست های آموزشی طبقه شده مناسبی دارن ( تست های آموزشی همون تست های هست که بلافاصله بعد از یک درسنامه قرار گرفته). بعد از اینکه سوالات رو حل کردین پاسخنامه رو با دقت بخونین  و نکات کلیدی اون رو در کتاب درسی یا یک دفترچه یادداشت کنین. حتی اگه  تستی رو هم صحیح پاسخ دادین حتماً پاسخنامه ی اون رو هم  مطالعه کنین و نکات مهم رو یادداشت کنین.

بعد از اینکه در هر مبحث به تسلط نسبی رسیدین حالا سراغ تست های تمرینی برین.‌ این تست ها چالشی تر و سطح بالاتری از سوالات آموزشی دارن ولی باز هم مثل تست های آموزشی باید به صورت دونه به دونه حل و بررسی بشن . تست هایی مثل سوالات « VIT » و « دسا » در کتاب مبتکران ،سوالات « سری Z » در کتاب خیلی سبز و سوالات « یک گام فراتر » در کتاب مهروماه تست های تمرینی محسوب میشن. در نهایت تست های زمان دار رو داریم که شما در این مرحله باید تعداد مشخصی تست رو در زمان معیین بزنین و بعد از اتمام تایم، به سراغ تحلیل سوالات برین. برای تست های زمان دار منابعی مثل موج آزمون، فصل آزمون و یا حتی سوالات آزمون های آزمایشی میتونن مناسب باشن.


مرور 

با توجه به حجم زیاد و دشواری مطالب شیمی لازمه که زمان های مشخصی مطالب رو مرور کنین. این مرور شامل مرور های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت میشه. مرور های کوتاه مدت شامل اون زمان هایی میشه که شما مثلاً خودتون رو برای آزمون های آزمایشی آماده میکنین و چند روز قبل از آزمون چکیده نویسی ها و خلاصه ها رو مطالعه میکنین. مرور میان مدت شامل ‌مرورهایی میشه که شما بعد از تابستون یا بعد از اتمام ترم اول انجام میدین. در مرور های میان مدت آزمون های آزمایشی  میتونه خیلی کمکتون کنه. مرور بلند مدت هم همون جمعبندی کلی هستش که از دوران عید شروع میشه و تا روز های منتهی به کنکور ادامه داره. در مرور بلند مدت کتاب های مختص جمع بندی میتونه در یاد آوری و طبقه بندی مطالب خیلی بهتون کمک کنه.


نکات ضروری که باید در مورد مطالعه شیمی بدونین

هنگام مطالعه ی شیمی باید به  تمامی بخش های کتاب توجه ‌کنین و نمونه های حل شده رو به دقت مطالعه کنین‌. این نکته رو فراموش نکنین که تنها راه موفقیت در شیمی، تداوم و استمرار هست.  شیمی رو به یکی از اولویت های اصلی مطالعاتی خودتون  تبدیل کنین و در طول هفته به اندازه کافی و متناسب با سطح خودتون برای این درس وقت بزارین چون که درصد بالا در شیمی، رتبه ی کنکور شما رو به شدت جابجا میکنه. از بخش حفظیات غافل نشین چون که خیلی از کنکوری آن چنان مشغول مسائل عددی و مفاهیم  میشن  که کاملاً مباحث حفظی رو فراموش میکنن در حالی که میتونن با صرف تایم  کوتاهی بخش حفظیات رو به خوبی مطالعه کنن و به راحتی هم در کنکور به این سوالات پاسخ بدن. اشتباهی که تعداد زیادی از دانش آموزان مرتکب میشن اینه که برای درس شیمی منابع زیاد و متعددی رو تهیه می کنن که حتی نصف این کتاب ها رو هم نمیتونن بررسی کنن. منابع کمک آموزشی بیش از حد فقط باعث آشفتگی و سردرگمی شما ‌میشه؛ به جای منابع متعدد، یه مناسب و متناسب با سطح خودتون تهیه کنین و تمام تمرکزتون رو روی این منبع بزارین. چه در زمان یادگیری و چه در زمان مرور، هیچ وقت تست زنی رو فراموش نکنین. پیوستگی، تعداد تست زیاد، و جمع بندی و مرور در زمان مناسب و انتخاب منابع درست رمز موفقیت در شیمی کنکور هست.

اشتراک گذاری :

دوره جامع کنکور انسانی تاملند یه دوره خیلی کامل و کاربردی برای رشته‌ی انسانی تو کنکوره که پر از آموزش اساتید برجسته‌ی کشوره و بهتون کمک میکنه یه قدم خیلی بزرگ برای قبولی تو بهترین دانشگاه‌های ایران بردارین.

دوره جامع کنکور انسانی تاملند یه دوره خیلی کامل و کاربردی برای رشته‌ی انسانی تو کنکوره که پر از آموزش اساتید برجسته‌ی کشوره و بهتون کمک میکنه یه قدم خیلی بزرگ برای قبولی تو بهترین دانشگاه‌های ایران بردارین.